Ženy v sexu pořád...

…nechápou, proč se muži nechtějí mazlit
Po sexu žena zůstává vzrušená (a tudíž se chce mazlit), zatímco u muže se orgasmem celý vzrušivý proces završil. Prostě se natlakoval a vybuchl. Teď musí zůstat v klidu, aby se v jeho mechanismu zase všechno propojilo.

…nerozumějí tomu, jak snadno jsou muži schopni oddělovat lásku a sex

Můžou za to hormony. U žen se při sexu vylučuje hormon oxytocin – říká se mu hormon zamilovanosti, protože navozuje pocit tělesné i duševní blízkosti. Proto ženy berou sex častěji jako něco hlubšího a chápou ho jako navázání citového pouta. Muži mají oxytocinu minimum, takže pro ně není problém mít sex bez jakýchkoli emocionálních závazků.

…nevědí, jak moc ovlivňují mužské libido starosti, pocity nejistoty a vlastní nedokonalosti
Muži mají stejné problémy jako ženy – pochybují o své postavě (Nemám moc velké břicho? Měl bych mít větší svaly! Co když se jí bude zdát můj penis malý?!) a mají strach se svléknout do naha. Nízké sebevědomí je i u nich zabijákem sexu, když si nevěří, nedokážou se uvolnit a sex si užít. Muži se také často trápí tím, že nepodají tak skvělý výkon, jaký se od nich očekává, a právě proto pak někdy v posteli selžou. Do jejich nechuti k sexu se může promítnout i to, že se příliš zaobírají pracovními nebo finančními problémy.

…jsou přesvědčeny, že muži chtějí (a jsou připraveni mít) sex kdykoli a kdekoli
Mladíčci nemívají problém být na povel v pohotovostním režimu, ale po dvacítce jejich připravenost klesá. Vždycky nestačí jen pohled do výstřihu, vzrušení musí projít hlavou, nejen rozkrokem. Potřebují větší přípravu a podnět, který vzruší jejich mozek. Tedy někdy.